Dostupnost domena

Proverite
dostupnost domena

Kada se odlučite za jednu ili više internet adresa, to će biti adresa Vašeg budućeg sajta, kao i Vaših emailova. Pre nego registrujete domen, proverite da li je ime koje ste izabrali slobodno za registraciju u domen pretrazi. U polju ispod možete proveriti dostupnost domena.

*Unesete naziv domena kako biste proverili da li je dostupan…

Pre registracije domena, prilikom izbora imena odlučite se za namenu Vašeg web sajta. Ovde uglavnom govorimo o dva različita pristupa.

Ako imate firmu ili kompaniju, onda je poželjno da izrada web sajta pomogne u izgradnji ili jačanju brenda vašeg sopstvenog biznisa. U ovakvim okolnostima vam preporučujemo da naziv firme svakako uključite u naziv domena. Vaši budući posetioci će najverovatnije tražiti ime Vaše firme umesto delatnosti.

Ako se bavite uslužnim biznisom, naš predlog je da umesto naziva probate registrovati naziv domena koji uključuje Vašu delatnost u sebi. Internet korisnici će pre upisati „web dizajner“ kao izraz u pretraživač nego npr. „Belgrade Art Studio Mix“ tokom planiranja da naruče izradu novog web sajta. Na Vama je da odlučite.

Prilikom izbora ekstenzija Vašeg domena imajte na umu da najpopularnija .com ekstenzija ima određenu „snagu“ u poređenju sa drugim ekstenzijama kod pretraživača. Za one koje nameravaju da stupe na međunarodno tržište svakako je preporučljiva registracija internacionalnog domena. Ukoliko poslujete na domaćem tržištu, onda je definitivno .rs ekstensija pravo rešenje za vas.

Ukoliko ste uspeli da izaberete željeni domen (koji je slobodan), jedino Vam preostaje registracija domena. Za registraciju novog domena potrebni su vam različiti podaci u zavisnosti od ekstenzija. Najlakše je registrovati međunarodni domen. Ovi domeni nemaju nikakva ograničenja i potrebna je samo kreditna kartica, sa kojom je moguće kupovati onlajn, preko interneta. Napominjemo da nekim platnim karticama nije omogućena usluga plaćanja preko interneta. Nadamo se da Vam je ovaj kraći tekst od pomoći. Želimo vam uspešno poslovanje sa vašim novim domenom! Vaš Pauk Host.